Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekHistorie

 

HUL*HO vzniklo již před mnoha a mnoha lety. Má tedy již svoji tradici, historii, zvyky, ale také už i své první oběti . Je to skoro už minulý život, kdy toto, dnes již slavné, hnutí vzniklo. Přesněji, bylo to v roce 1974 a ještě přesněji, bylo to v době, kdy jsme začali nasávat - tedy první vědomosti a to v prváku na Vysoké škole dopravní v Žilině. A bylo nám tam fantasticky dobře! A ještě trochu lépe. A možná právě proto všechno - HUL*HO mohlo vzniknout jedině tehdy a jedině tam. Samozřejmě, že jako všichni ostatní, jsme i my měli rádi dobré pivo a krásné holky, ale kromě tohoto zásadního předpokladu, jsme si také fantasticky rozuměli a měli jsme rádi srandu. Hlavně jsme však společně absolvovali mnoho nejrůznějších výšlapů do překrásného okolí Žiliny. A odtud to možná všechno pochází. Hory, Údolí, Lesy * Horský Oddíl … Tak, to by také mohla být začáteční písmena nestandardního názvu našeho spolku. A to je tedy ta slušnější varianta ... A kdy že jsme na tento název a vůbec na ustanovení tohoto našeho spolku přišli? Těžko již vzpomínat. Ale rozhodně to byl velmi významný den. A hodně ovlivnil i náš další život. Ten významný den, nebo spíš večer, to určitě bylo ale už hodně pozdě po záverečnej hodině místních zotavoven. A my jsme tak byli nuceni v jednání pokračovat na některém z pokojů, ale již nevím, zda to bylo na kolejích našich nebo dívčích. S výsledkem jsme byli ale nakonec spokojeni všichni. Dlouho to aObrazekni netrvalo a už jsme měli i svá reprezentační trička. Na zádech šlápota a vpředu nezaměnitelné logo. A takhle jsme vlastně nějak vznikli a co je ještě mnohem a mnohem lepší, přetrváváme dodnes! Je to prostě HULHO! A HULHO JE VĚČNÉ! I když původní personální složení našeho spolku se mírně změnilo (někteří nevydrželi ostré tempo a jiní zase pochopili, že HULHO je doopravdy to nejlepší), idea a zdravé jádro zůstává.

            Pravdou je, že dříve jsme nachodili trošku více kilometrů, dnes zase vypijeme trochu více piva a už také začínáme přemýšlet o urologických čajích a jiných podpůrných prostředcích. Ale to podstatné zůstává.
I po čtyřiceti letech se pravidelně dvakrát ročně sjíždíme na nejrůznějších místech, která stanovuje příslušný organizátor akce a začíná dvou až třídenní úlet. Úlet od luxování, mytí schodů, okopávání zahrádek a od práce vůbec. Je to balzám. Balzám především na duši a pánská jízda k tomu. Chodíme po horách (stále kratší trasy), spíme pod širákem stále (stále řidčeji), občerstvujeme se v restauračních zařízeních (stále častěji) a přeháníme a přeháníme (stále více). Hlavně žijem. A pomlouváme milenky a vychvalujeme své manželky.To všechno prokládáme fotbálkem a někdy taky sádrou. Přehánění končíme u práce a zase se těšíme na luxování a umývání schodů. A pak, už aby tu byl zase další čundr. Půl roku vždy očekávaný HULHOČUNDR.

 

Náhledy fotografií ze složky Fotky z archívu do roku 1979

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář